श्री हनुमान चालीसा | Shri Hanuman Chalisa in Hindi | Lyrics | PDF | Video



श्री हनुमान चालीसा Hanuman Chalisa lyrics

श्री हनुमान चालीसा Lyrics, PDF (Hanuman chalisa) – कलयुग के समय में केवल बजरंग बलि हनुमान जी ही एक ऐसे आराध्य माने जाते है जिनकी आराधना करने से आप शीघ्र ही फल प्राप्त कर सकते हो।  हनुमानजी ऐसे देवता हैं, जो बहुत शीघ्र प्रसन्न होकर अपने भक्तों के कष्टों को दूर करते हैं।

शास्त्रों में बताया गया है कि बजरंबली ही  एक मात्र ऐसे देवता है जो कलयुग समय में भी पृथ्वी लोक पर मौजूद हैं ।

भय से मुक्ति पाने के लिए  हनुमान चालीसा का नियमित पाठ अवश्य करना चाहिए। गोस्वामी तुलसीदास जी द्वारा रचित हनुमान चालीसा का पाठ करने से हनुमान जी कृपा प्राप्त होती है।  

हनुमान चालीसा Hanuman Chalisa

हनुमान चालीसा में हनुमानजी के ऊपर 40 चौपाईयाँ लिखी गई है। इन्ही चौपाइयों में ही लोगों की समस्या का समाधान है। माना जाता है कि अगर आप रोजाना हनुमान चालीसा का पाठ करते हैं, तो नकरात्मक विचार दूर होते हैं और सकारात्मक ऊर्जा बढ़ती है।

शक्ति और साहस का प्रतिक माने जाने वाले भगवान हनुमानजी का ध्यान करने से बजरंबली अपने भक्तो के सारे कष्ट हर देते है।

Hanuman Chalisa Lyrics

हनुमान चालीसा (Hanuman Chalisa Lyrics in hindi)

हनुमान चालीसा दोहा

श्रीगुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।

बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।

बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।

हनुमान चालीसा चौपाई

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।

जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।

रामदूत अतुलित बल धामा।

अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।

महाबीर बिक्रम बजरंगी।

कुमति निवार सुमति के संगी।।

कंचन बरन बिराज सुबेसा।

कानन कुंडल कुंचित केसा।।

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै।

कांधे मूंज जनेऊ साजै।

संकर सुवन केसरीनंदन।

तेज प्रताप महा जग बन्दन।।

विद्यावान गुनी अति चातुर।

राम काज करिबे को आतुर।।

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।

राम लखन सीता मन बसिया।।

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा।

बिकट रूप धरि लंक जरावा।।

भीम रूप धरि असुर संहारे।

रामचंद्र के काज संवारे।।

लाय सजीवन लखन जियाये।

श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।

तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।

अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।

नारद सारद सहित अहीसा।।

जम कुबेर दिगपाल जहां ते।

कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।

राम मिलाय राज पद दीन्हा।।

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।

लंकेस्वर भए सब जग जाना।।

जुग सहस्र जोजन पर भानू।

लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।

जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।

दुर्गम काज जगत के जेते।

सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।

राम दुआरे तुम रखवारे।

होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।

सब सुख लहै तुम्हारी सरना।

तुम रक्षक काहू को डर ना।।

आपन तेज सम्हारो आपै।

तीनों लोक हांक तें कांपै।।

भूत पिसाच निकट नहिं आवै।

महाबीर जब नाम सुनावै।।

नासै रोग हरै सब पीरा।

जपत निरंतर हनुमत बीरा।।

संकट तें हनुमान छुड़ावै।

मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।

सब पर राम तपस्वी राजा।

तिन के काज सकल तुम साजा।

और मनोरथ जो कोई लावै।

सोइ अमित जीवन फल पावै।।

चारों जुग परताप तुम्हारा।

है परसिद्ध जगत उजियारा।।

साधु-संत के तुम रखवारे।

असुर निकंदन राम दुलारे।।

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।

अस बर दीन जानकी माता।।

राम रसायन तुम्हरे पासा।

सदा रहो रघुपति के दासा।।

तुम्हरे भजन राम को पावै।

जनम-जनम के दुख बिसरावै।।

अन्तकाल रघुबर पुर जाई।

जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।

और देवता चित्त न धरई।

हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।

संकट कटै मिटै सब पीरा।

जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।

जै जै जै हनुमान गोसाईं।

कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।

जो सत बार पाठ कर कोई।

छूटहि बंदि महा सुख होई।।

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।

होय सिद्धि साखी गौरीसा।।

तुलसीदास सदा हरि चेरा।

कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।।

हनुमान चालीसा दोहा

पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।

राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।

इति श्री हनुमान चालीसा सम्पूर्ण।

श्री हनुमान चालीसा – (Hanuman chalisa in hindi)
हनुमान चालीसा गीत Hanuman Chalisa Lyrics

Download Hanuman Chalisa PDF

Hanuman Chalisa Details

✅ Song title – Shree Hanuman Chalisa
✅ Album – Shree Hanuman Chalisa – Hanuman Ashtak
✅ Singer – Hariharan
✅ Lyrics – Tulsidas
Hanuman Chalisa Details

Hanuman Chalisa Lyrics in English

Shri Guru Charan Sarooja-raj
Nija manu Mukura Sudhaari
Baranau Rahubhara Bimala Yashu
Jo Dayaka Phala Chari
Budhee-Heen Thanu Jannikay
Sumirow Pavana Kumara
Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee
Harahu Kalesha Vikaara…

Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjaani-putra Pavan sut nama…

Mahabir Bikram Bajrang
Kumati nivar sumati Ke sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesh…

Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraj
Kaandhe moonj janehu sajai
Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan…

Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabu charitra sunibe-ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya

Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jarava
Bhima roop dhari asur sanghare
Ramachandra ke kaj sanvare…

Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye
Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai

Sahas badan tumharo yash gaave
Asa-kahi Shripati kanth lagaave
Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad-Sarad sahit Aheesa…

Yam Kuber Digpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha

Tumharo mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sub jag jana
Yug sahastra jojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu…

Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgaam kaj jagath ke jete
Sugam anugraha tumhre tete

Ram dwaare tum rakhvare
Hoat na agya binu paisare
Sub sukh lahae tumhari sar na
Tum rakshak kahu ko dar naa…

Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavae

Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumant beera
Sankat se Hanuman chudavae
Man Karam Vachan dyan jo lavai…

Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Sohi amit jeevan phal pavai

Charon Yug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulhare…

Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata
As-var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa

Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam-janam ke dukh bisraavai
Anth-kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari-Bakht Kahayee…

Aur Devta Chit na dharehi
Hanumanth se hi sarve sukh karehi
Sankat kate-mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera

Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev ki nyahin
Jo sat bar path kare koyi
Chutehi bandhi maha sukh hoyi…

Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa
Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hridaye mein dera…

Doha (दोहा)
Pavan Tanay Sankat Harana,
Mangala Murati Roop…
Ram Lakhana Sita Sahita
Hriday Basahu Soor Bhoop.

Hanuman Chalisa PDF English

जय सियाराम, जय सियाराम, मेरे प्रभु राम, जय श्री राम।।

महाबीर बिक्रम बजरंगी - श्री हनुमान चालीसा Hanuman Chalisa lyrics
हनुमान चालीसा (Hanuman Chalisa)

Hanuman Ji Images (Hanuman Images)

hanuman photos
hanuman photos
Hanuman Ji image - 2
Hanuman Ji image – 2
Hanuman Ji image - 3
Hanuman Ji image – 3
Hanuman Ji image - 4
Hanuman Ji image – 4
Hanuman Ji image - 5
Hanuman Ji image – 5

Hanuman Ji Status Video (Hanuman Chalisa Video)

Hanuman ji status video 1
Hanuman ji status video 3
Hanuman ji status video 4

More articles from Wiki in Hindi

जगन्नाथपुरी मंदिर (Jagannath Temple History)

बद्रीनाथ धाम की कहानी

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

जाने हनुमान चालीसा पढ़ने के फायदे
जाने हनुमान चालीसा पढ़ने के फायदे